31171131 isobel@flak.one

Giver det værdi med samskabelse i virksomheden?

Giver det værdi at ændre virksomhedens struktur til at bygge på samskabelse?

Jeg har før skrevet om synarki i teamet. En af byggestenene i synarki er intuitiv ledelse.

For at være en intuitiv leder har du brug for at kende og mærke dig selv helt ind i kernen af dit indre. Hvis du ikke lever autentisk kan du ikke være troværdig og intuitiv som leder.

Som leder i en virksomhed har du helt sikkert gode organisationsevner og overblik, og en nødvendig skarphed som giver dig evnen til at skære igennem. Vigtige evner som leder! Men hvis du også lærer dig selv at kende på et dybere plan og udvikler din intuition – så har du taget de første og afgørende skridt mod samskabelse.

Det kræver ny inspiration til dig som leder.

 

Intuitiv ledelse?

Det er ikke på nogen måde særlig inspirerende eller motiverende at arbejde i en organisation med magtkampe eller drama, og navigere i det. Uanset om du er leder eller medarbejder. Vi ønsker alle dybt indeni, følelsen af mening og et højere formål. Som intuitiv leder åbner du den dør for både ledelsesgruppen og medarbejderne. Du kan inspirere alle til at arbejde for et fælles mål og intention.

I dag forsøger virksomheder ofte at løse kampe og drama igennem forskellige HR tiltag og løse det via lineære kassetænkende redskaber. Nogle gange virker det. Men hvad når de ikke gør?

 

Samskabelse

Hvis du ønsker at være mere visionær og inspirerende som leder, kan det betale sig at starte med sig selv. Personlig udvikling ER som i sangen “man in the mirror”. For når du gør det, når du arbejder indad, når du lærer mere om dig selv og din intuition, så er du i endnu højere grad i stand til at formidle intentionen og visionen for virksomheden til alle. Det skaber resultater.

Måske giver du herigennem medarbejderne mere frie tøjler og en mulighed for at udtrykke sig endnu friere, udvikle deres intuition gennem dig – og derved opnår mere arbejdsglæde fordi de ikke bare kan SE og FORSTÅ hvad visionen for firmaet er. De kan MÆRKE dig og den.

Personlig udvikling hos en leder er som at stå som en figur på toppen af en lagkage. Du står der som en lysende inspirerende leder der klart og tydeligt formidler og udtrykker hele intentionen og formålet med virksomheden til alle – i alle lag af lagkagen. Lagkagen braser ikke sammen under vægten, for det er stærkt. Det er skabt af en naturlig sammensmeltning og hærdet af den fælles intention. Det skaber en opløftende energi for den enkelte.

DET er samskabelse. Nemlig når alle har en følelse af indre frihed og lyst til at skabe sammen.

 

Isobel Sommer, 30. september 2023