31171131 isobel@flak.one

Lederskab i eget liv 

Mænd kan have svært ved at finde deres plads / finde fodfæste i deres liv. Stoltheden ved at være en mand har brug for at blive genetableret og fastholdt…

Ja det skrev jeg faktisk. :o) Nogle har svært ved at mærke deres rolle i livet og i familien. Jo mere ligeværdige (og hurra for det) de 2 køn bliver i forhold til hinanden, kan det også være rigtig svært at være mand, og finde ud af hvad deres rolle er.
Kvinden bygger reden og har brug for at sætte dagsordenen i de fleste hjem. Og manden mister sit territorie alle steder, og har svært ved at finde sin plads. For hvad skal han gøre? Ikke en skid. Nyd livet..

For der et kæmpe behov for mænd. (ja det skrev jeg faktisk også :0) Kvinder, mig selv indbefattet har et sindssygt følelsesregister som vi skal navigere i. Det vi har brug for i jer mænd, er at være den der klippe af ro, vi kan læne os op ad. Som er stabil og ikke har lige så pokkers mange følelser konstant at forholde sig til. Det betyder, at du skal lytte og rumme os, men ikke gå med ind i dramaet, følelserne, tankespindet. Så det burde faktisk ligge lige til højrebenet for dig. Så bare slap af og stå stille i vores stormfulde højder.. Lyder det egentlig ikke meget rart?

Du er ikke designet til at have den samme rolle i familien eller over for børnene som kvinden. Du er designet til at have overblikket, være en bittesmule distanceret og rolig. Det kan godt skabe en følelse af ensomhed i en mand, at du er lidt udenfor. Men din funktion er SÅ vigtig!

 Det er lidt det samme som leder. Der kan være super meget usikkerhed i virksomhedens overlevelse, der er epidemier, krige, ingen regn, for meget regn osv.. Det er ikke din opgave som leder at forudse alt, være forberedt på alt, VIDE ALT! Det er ikke muligt – og bør ikke være målet. Men hvis du står støt og sikkert i hvem du er, og udstråler ro – så er du klar til at håndtere det uforudsete. Det er DEN leder og mand vi har brug for.
Jeg har skrevet før om fremtidens arbejdsmarked. At en leders rolle ændre sig til at være mere guidende, at der kommer til at ske en masse ændringer de næste år. Også her er det ensuper hjælp, at du fanger og fastholder din ro. Indefra.

Du kan ikke lære at være dig selv ved at læse selvhjælpsbøger, læse andres selvbiografier eller gøre som andre gør.

Du kan kun være dig når du lærer at lytte til dig selv. Din krop. Ikke agere ud fra dine følelser, dine tanker eller din frygt som alle kommer gennem påvirkning fra dine omgivelser og dit miljø.

Når du finder din egen kerne – så finder du din ro. Det er, hvad vi som samfund har brug for i dig.

Isobel Sommer, september 2022