31171131 isobel@flak.one

Lever du fuldt ud?

Jeg gør en indsats for det. For min grundfølelse er GLÆDE.

For de sidste par uger har været udfordrende, til tider hårde, men også lærerige og glædesfyldte. Sådan er livet jo når der pludselig er ekstra brug for mig i familien, og mine skønne kunder også skal have en bid af mig, uagtet at min mor pludselig havde brug for en meget større bid en periode.

Mit livssyn er at være “positiv realist”, som for mig betyder at se lyst men også realistisk på livet. Jeg har (som de fleste andre) oplevet min del af sorg, frustration, tragedier, identitetskrise, stress, følt mig utilstrækkelig, ikke altid følt mig god nok og meget andet. Men det ER en del af læringen i mit liv.

På en eller anden måde oplever jeg, at vi kan have en forventning om at livet skal være en glædesfyldt optur med ganske få nedture. Nedture er falliterklæringer, uanset om det er via diagnoser som angst eller via konkurser med firmaer, fyringer og skilsmisser, eller et salg af en slags uden gevinst. Så skal vi føle en skam og hvis ikke vi føler den, er det da forventeligt, at vi skal simulere den, ved en beklagelig trækning på skulderen for at erkende vores ansvar for at have fejlet….

I min optik er livet alting. ALT. Op og ned og lige i midten.

Vi er her for at lære, vi er her for at LEVE og ikke for at OVERleve. Vi er her for at nyde, for at mærke følelser. Leve med dem. Tillade dem. Give dem den plads de har brug for, så de ikke styrer os, men guider os. Guider os til at gøre det med vores liv vi har LYST til, og ikke bare det som vi tror alle andre forventer af os.

For det sjove er, at når du gør det du har LYST til i stedet for – så kigger folk omkring en helt vildt mærkeligt på dig. Og det er vildt ubehageligt. LIGE INDTIL at de fortæller hvor inspirerende du er!

Det har jeg prøvet. Føle mig som en idiot, knibe øjnene sammen, dukke mig lidt, vente på det verbale slag. Altså indeni, for udenpå har jeg set cool ud. Det er helt åndsvagt ik? Men fakta er, at når vi følger vores lyst, vores drive så inspirerer vi andre til at gøre det samme eller følge OS.

Nogle gange kan vi godt jage lykken. Jage følelsen af at være i live, af at være vigtig. Betyde noget. Vi kan godt jagte et mål i karrieren – jeg har selv gjort det – men hvordan mærker vi så at vi er i live når vi har opnået DET mål? Ekstremsport? Det er da sikkert mega fedt, men det er som regel korte fix.
Mål er gode, men hvad hvis du prøver at gå indad i stedet for udad? ?

For i stedet for at jagte meningen med livet, mit formål, så begyndte jeg at holde fokus på at leve livet.
Virkelig at leve, handler kort fortalt for mig om at være autentisk. Over for mig selv. Lære mig selv at kende. Min kerne. Det giver en ro, en indre ro som giver mig muligheden for at være lige der, i roen, uanset hvad der sker omkring mig.

LEVER du fuldt ud?

Isobel Sommer, september 2023